Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Po čtyřech letech bude Královák hrát play-off!!

06.02.2017 | Marek Potěšil

Jen pro přehled, jak jsou nastavené pravidla pro vyřazovací část

Play off

Družstva umístěná po základní části na 1. - 8. místě pokračují v soutěži play-off, ze které nejlépe umístěné středočeské družstvo postupuje do kvalifikace i II. ligu. Vyšší tresty ze základní části se započítávají!

Čtvrtfinále a semifinále se hraje na dvě utkání. Hůře postavené družstvo v tabulce po základní části hraje první utkání doma (v případě dohody obou týmů lze prohodit, v případě nedohody rozhodne STK s přihlédnutím na umístění v základní části). Začínají - 1. družstvo po základní části s 8. družstvem, 2 – 7, 3 – 6, 4 – 5. a dále vždy lépe umístěné družstvo po základní části s hůře umístěným družstvem po základní části. První utkání může být remíza, druhé utkání musí mít vítěze (utkání hrané do rozhodnutí). V případě nerozhodného součtu bodů (ke skóre se nepřihlíží) z obou utkání, následuje prodloužení 1x 5min. V prodloužení hrají družstva v počtu čtyř hráčů a s jedním brankářem. Nerozhodne-li se ani v prodloužení, následují bezprostředně samostatné nájezdy, a to po třech na každé straně. Hráči obou družstev provádějí nájezdy střídavě až do vstřelení rozhodující branky. Zbývající střílení se neprovádějí. Není-li rozhodnuto ve třech samostatných nájezdech na každé straně, následuje tie-break po jednom hráči střídavě z každého družstva až do rozhodnutí.

Všechny samostatné nájezdy se uskuteční na jedné polovině hřiště, kdy hlavní rozhodčí rozhodne na které. Lépe umístěné družstvo po základní části má právo volby, zda střílí první nebo druhé. V prvních třech samostatných nájezdech každého družstva musí k jeho provedení nastoupit rozdílný hráč, v tie-breaku je dovoleno nastoupit opakovaně stejnému hráči (i tomu, který prováděl jeden z prvních třech samostatných nájezdů). Hráč, jehož trest neskončil před koncem utkání, nemůže být nominován k samostatným nájezdům.

Finále se hraje na dvě vítězná utkání dle čl. 407 SŘ. Pokud utkání skončí nerozhodně v základní hrací době, hraje se desetiminutové prodloužení bezprostředně po tříminutové přestávce. Družstva hájí stejné branky jako ve třetí třetině. Prodloužení končí uplynutím deseti minut nebo vstřelením branky. Družstvo, které vstřelí branku, je vítězem utkání.

V prodloužení hrají družstva v počtu čtyř hráčů a s jedním brankářem. Zvláštní pravidla pro prodloužení jsou uvedena v čl.405 SŘ. Pokud nepadne branka v prodloužení, následují samostatné nájezdy (čl.406) k určení vítěze utkání – viz. čtvrtfinále a semifinále.

První utkání finále play-off se hraje na ledě hůře postaveného družstva po základní části, druhé popř. třetí utkání bude sehráno na ledě lépe umístěného družstva po základní části soutěže.

Hrací dny a začátky utkání

Kluby si nahlásí pevné začátky i výzvy do systému HOSYS!

-          play-off

-          zahájení: 18. 02. 2017

-          ukončení: 05. 03. 2017

-          hrací dny: sobota, neděle (čtvrtfinále a semifinále) - pátek, sobota, neděle (finále) - v pracovní den začátek utkání nejdříve v 19:00 hodin (pokud se soupeři nedohodnou jinak)

  Evidence trestů – čl. 529

SDŘ Je-li v téže soutěži nebo turnaji v kategorii mužů uložen témuž hráči druhý osobní trest do konce utkání (OK), zastavuje se mu automaticky činnost na jedno následující utkání v téže soutěži nebo turnaji a evidence trestů začíná znovu. Jiné tresty se neevidují, při nepodmíněném zastavení činnosti hráče disciplinární komise přihlédne k již uloženému osobnímu trestu do konce utkání. Takto se postupuje i při dalších vyšších trestech, zastavení činnosti se zvyšuje na 2, 4, 8,… atd. utkání. – 5

Kvalifikace

V kvalifikaci mohou za zúčastněné kluby nastoupit pouze hráči, kteří za příslušný klub odehráli minimálně 50 % utkání v soutěži s tím, že se sčítá počet startů za všechna družstva v daném klubu, avšak utkání play-off a kvalifikační se do tohoto počtu nezapočítávají. U brankáře se do tohoto počtu utkání započítávají i ta utkání, ve kterých byl uveden v zápisu o utkání, i když do hry nezasáhl. Podmínku 50 % odehraných utkání za příslušný klub nemusí splnit ten hráč, který získal oprávnění hrát za klub do 15.12.2016 a v následujícím období nesehrál žádné soutěžní utkání za jiný klub.

 
Utkání
Muži | Sobota 27.01.2024
20. kolo
5:2
Hvězda Praha - Králův Dvůr
 
Muži | Sobota 03.02.2024
21. kolo
8:3
Spartak Žebrák - Králův Dvůr
 
Muži | Sobota 10.02.2024
22. kolo
1:6
Králův Dvůr - Vlašim
 
Partneři
Město Králův Dvůr
Město Králův Dvůr



EasyFlyers

Surtep.cz

verek

Berounský Deník


 
© eSports s.r.o. & HK Králův Dvůr - kontakt: hkkraluvdvur@seznam.cz RSS